LE QUEST

LE QUEST, Singapore

Engineering • Interior Design

Le Quest is a new mixed-use development consisting five 12-storey residential blocks with an integrated shopping mall. Noted as one of Singapore’s pioneer projects for Prefabricated Prefinished Volumetric Construction, or PPVC. the concrete modules were manufactured off-site with prefinished fitouts and MEP services. This involved design considerations, as the interior designs required unit modules to be 80% completed before hoisting into position and connecting to services.

The residential common areas reveal a natural e-deck concept. The small apartment units adopt sharp monotone schemes, while the larger units have a warm timber tone. Modern finishes such as anti-bacterial quartz work tops and anti-fingerprint surfaces have been well received by residents. The retail podium was designed with a tasteful palette of natural tones to meld perfectly with the green surroundings.

Image of LE QUEST, Singapore
Image of LE QUEST, Singapore
Image of LE QUEST, Singapore
Image of LE QUEST, Singapore
Image of LE QUEST, Singapore

Stay in touch with us.