image of THE BAY, Cambodia

THE BAY, Cambodia

Architecture

The Bay was designed in phases. Phase 1 features naturally ventilated corridors, while Phase 2 expands on this, creating a building profile that splits and diverges with an X-shape. Phase 3 stretches this concept even further with generous spacing between levels of the building for cross ventilation and daylight penetration. 

Careful orientation in the North – South direction will afford residents expansive views of the surrounding landscape. This optimal solar orientation is further enhanced by the addition of a sun-shading projection twisting across the facade. Extruded boxes extend unit interiors and create balconies, refining an otherwise massive façade.

image of THE BAY, Cambodia
image of THE BAY, Cambodia
image of THE BAY, Cambodia
image of THE BAY, Cambodia
image of THE BAY, Cambodia
image of THE BAY, Cambodia
image of THE BAY, Cambodia

Stay in touch with us.