LE QUEST, Singapore

Engineering • Interior Design

Le Quest is a new mixed-use development consisting five 12-storey residential blocks with an integrated shopping mall. Noted as one of Singapore’s pioneer projects for Prefabricated Prefinished Volumetric Construction, or PPVC. the concrete modules were manufactured off-site with prefinished fitouts and MEP services. This involved design considerations, as the interior designs required unit modules to be 80% completed before hoisting into position and connecting to services.

The residential common areas reveal a natural e-deck concept. The small apartment units adopt sharp monotone schemes, while the larger units have a warm timber tone. Modern finishes such as anti-bacterial quartz work tops and anti-fingerprint surfaces have been well received by residents. The retail podium was designed with a tasteful palette of natural tones to meld perfectly with the green surroundings.

Stay in touch with us.