Tuas View Fire Station

Built to serve the industrial estate in Tuas, the Tuas View Fire Station's location at a corner site enabled the designers to incorporate curvature in the overall design, resulting in a distinctive, curved facade. The application of perforations and louvres further injects an element of futuristic modernity into the overall look and feel of the fire station. The overall colour palette is chiefly defined by the corporate colours of the Singapore Civil Defence Force. With its prominent signal red colour, the station becomes a bright beacon that is visually striking in the otherwise muted landscape of the industrial area. 

  • Team Director
  • Dr. Goh Chong Chia
  • Completion
  • 2014
  • Awards
    • BCA Green Mark Gold Award
  • Country
  • Singapore
click image to enlarge
<< back