ML-Apartment

Situated along River Valley Road, an exclusive residential enclave located just beyond the bustle of the central business district, ML-Apartment is part of a mature condominium development built in the mid 1980s. The design objectives were simple – modernize and update. The main stipulation for the design team was to freshen up the space and bring it back to life, while maintaining the ambience of the original apartment.

When conceptualizing the updated apartment, the designers envisioned the music room as the heart of the home.

Materials chosen for the revamp were generally sound absorbent, consisting of dense wood such as Burmese teak, as well as plush carpeting and upholstery. Marble, which was used throughout much original layout, was replaced by wood and carpet in order to accentuate sound quality and acoustics within the music room.

click image to enlarge
<< back