M-House

Nestled in Bukit Timah, this home provides the ideal balance between the needs for family bonding as well as for personal space.  

Despite housing numerous bedrooms, communal areas are spacious with a double-volume void in the living area seamlessly unifying the two levels as a whole. Open, yet private, the louvres on the upper floor allow the family to alter the degree of privacy.    While the material choices of fare-faced concrete, terrazzo and teak lean towards a Classic Modernist style, simple architectural elements comprise the various volumes of the house and are aligned for effective cross-ventilation in a tropical climate.    With an edgeless pool encircling the home's concrete façade, the result is a Zen-inspired imagery of tranquility.  

  • Team Director
  • Diego Molina, Maria Fernanda Arango Garces
  • Structural & Civil
  • KKC Consultancy Services
  • Mechanical & Electrical
  • Gims & Associates Pte Ltd
  • Quantity Surveyor
  • CCL Chartered Surveyors Pte Ltd
  • Main Contractor
  • Jiang Construction Pte Ltd
  • Completion
  • 2011
  • Awards
    • Cityscape Award, Highly Commended
    • Singapore Design Award, Gold
    • Cityscape Award, Highly Commended
  • Country
  • Singapore
click image to enlarge
<< back