JKC2

This house comprises of three volumes positioned around a central courtyard such that they interact, whilst each wing remains distinct enough to be viewed as an independent entity. The home's interiors and outdoor areas are configured with flexibility of space in mind so that the house can be adapted to suit a broad spectrum of homeowners. 

A balance is struck between the man-made spaces and the natural ones, with the building formed from basic elemental shapes with raw-finished materials, such as fair-faced concrete, stone, mild steel, tropical wood and clear glass. The dialogue between the components of this palette reflects a sense of warmth and immediacy with nature.

 

*Photography: Aaron Pocock

*Furniture: Courtesy of SPACE 

  • Team Director
  • Diego Molina
  • Structural & Civil
  • JS Tan & Associates
  • Mechanical & Electrical
  • Rankine&Hill (S) Pte Ltd
  • Quantity Surveyor
  • Rodney Chng & Associates Pte Ltd
  • Completion
  • 2013
  • Awards
    • Asia Pacific Property Award, Highly Commended
    • Perspective Award, Certificate of Excellence
  • Country
  • Singapore
click image to enlarge
<< back