Faber House

Reclining within an exclusive node in western Singapore, FABER-HOUSE looks perfectly suited to its lavish milieu – at home amongst the quaint bungalows in this cozy enclave. This bespoke residence was designed to fulfill the specific needs of the client, where their two foremost considerations were family and friends.

A young family with two grade-school aged children required the home suit their needs not just today, but in the future as well. The client also had a penchant for hosting large get-togethers for friends and loved ones where food would take center stage, calling for FABER-HOUSE to be outfitted with a professional kitchen.

A studio specialising in residential projects, creating tailor-made homes to suit the exacting expectations of each and every client.

Working with a sizeable plot of land, the design team opted to realign the new house to one side of the site. This decision optimized space usage, with the new layout allowing the inclusion of a garden and a lap pool. The architects approached this project with an underlying design ethos that was subtle yet distinctive, where clean flowing lines and thoughtful material selection culminates in an elegant design with undeniably bold touches.

click image to enlarge
<< back