66MRN-House

Comprising two main volumes, the front block houses the social spots, such as the living and formal dining areas, whilst service functions are relegated to the back, along with the kitchen. Although visually similar, the blocks are distinguished by texture – the social activity block is clad in granite and the service block in fare-faced concrete. 

A reflective pool divides the two main blocks and sits at the base of a sheer three-storey-high void that reaches the roof. This void forms the home’s visual and spatial centre and also works as a means of regulating the interior temperature. Adjoining terraces and open decks lined in artificial grass make the rooftop an interesting space where lines between indoor and outdoor space are blurred. 

With its natural textures and abundance of greenery, it is the adherence to minimalist design that forms the essence of this modern family home, thus providing its inhabitants with a relaxing, spacious abode to return to at the end of the day.  

click image to enlarge
<< back